Situația este critică în spitalele de pediatrie din țară. Unitățile medicale sunt pline de copii infectați cu virusul SARS-CoV-2. Spre exemplu, la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală s-a decis extinderea secției Covid cu încă 15 paturi, relatează Realitatea PLUS.

În prezent, 10 copii sunt internați cu COVID-19 la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Asta înseamnă că mai sunt libere doar 3 locuri, spitalul având o capacitate de 13 locuri pentru copiii infectați cu virusul SARS-CoV-2, 5 dintre acesteafiind în secția ATI și 8 în secția Covid. 

Medicii spun însă că situația se poate schimba în orice moment și asta deoarece sunt mulți copii care au nevoie de internare. Din această cauză, cadrele medicale  au decis extinderea secție de COVID de la Grigore Alexandrescu cu încă 15 paturi. 

Medicii avertizează că valul al treilea al pandemiei de coronavirus îi face vulnerabili pe copiii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani.

Aceștia – spun medicii – pot avea parte de o afectare pulmonară moderată, care poate avea însă efecte pe termen lung.

Până în prezent, în spitalele din România sunt internați peste 160 de copii infectați cu COVID-19. Și mai grav este însă faptul că, printre aceștia, există și copii intubați, lucru recunoscut chiar de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. 

Citește și Vlad Voiculescu anunță 3 măsuri radicale pentru a face față valului 3 de coronavirus – Ce măsuri sunt implementate de Ministerul Sănătății

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.