„Procurorul a preluat această cercetare, iar asta înseamnă că cercetările merg într-o anumită zonă. În conformitate cu legea, și românească și internațională se stabilește o legătură, dacă există sau nu o legătură de cauzalitate între acțiunea sau inacțiunea unei persoane și rezultatul care s-a produs. Într-o atare situație este prematur să se pronunțe cineva pentru că nu ar face altceva decât să inducă o opinie. Opinia reală și opinia finală va aparține magistratului, care are obligații potrivit legii. Va fi o expertiză medico-legală, se va stabili cauza morții. Se va stabili dacă aceasta are sau nu legătură cu intervenția în sine”, a declarat directorul de comunicare al Federației Polițiștilor, Christian Ciocan.

„Trebuie să se țină cont de factorii care au condus la acea împrejurare, ce s-a întâmplat de fapt. Pentru că noi vedem doar puține secvențe, avem și niște declarații ale unor persoane care spun că bărbatul respectiv s-a manifestat într-un anume mod și în atare situație polițiștii sunt obligați, nu au opțiune, sunt obligați să intervină prin lege și pe procedură pentru a îndepărta un pericol iminent pentru persoanele respective, sau chiar pentru propriile persoane. Atunci, sigur că trebuie să așteptăm această cercetare. Dar, de principiu, Poliția nu atacă, Poliția se apără.  Poliția e în slujba oamenilor și nu invers, nu oamenii în slujba Poliției. Spunea și domnul ministru Bode că lucrurile trebuie cercetate și nimeni din cei care au greșit nu trebuie să scape de o eventuală sancțiune, sau nimeni dintre cei care au procedat corect nu trebuie să fie acuzați într-un fel. Aici însă este un rezultat, este moartea unei persoane. Este dreptul suprem și inalienabil la viață. De aceea este necesară această cercetare”, a concluzionat Ciocan. 

Declarațiile vin în cazul unui bărbat de 63 de ani din Pitești, care a murit după ce a fost trântit la pământ, înjurat și imobilizat de nu mai puțin de patru polițiști într-o piață din oraș. Oamenii legii susțin că au recurs la acest gest pentru că bărbatul a refuzat să se îndepărteze de bucătăria unei terase unde era un incendiu. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.