Scandalul „grupului de lucru” pe care fostul secretar de stat Andreea Moldovan susține că l-a înființat în Ministerul Sănătății se amplifică. După ce Executivul a anunțat, luni dimineață, că documentul apărut în spațiul public este prezentat într-un context fals, el nefiind trimis premierului Florin Cîțu, Ministerul Sănătății îi cere fostului ministru Vlad Voiculescu „să înceteze diseminarea informațiilor false în spațiul public și emiterea unor ipoteze lipsite de fundament.”

Potrivit comunicatului Ministerului Sănătății, premierul Florin Cîțu le-a cerut, sâmbătă, secretarilor de stat și secretarului general al ministerului, documentul de constituire a grupului de lucru privind analiza datelor referitoare la evoluția pandemiei și un raport de activitate. 

Toți oficiali i-au comunicat, în scris, că nu dețin vreun document de constituire al acestui grup de lucru, ci știu doar de o intenție de constituire și o mențiune despre organizarea unui astfel de grup.

„Declarațiile susținute de fostul ministru Vlad Vasile Voiculescu cu privire la acest subiect dovedesc faptul că domnia sa nu cunoaște legislația, atribuțiile ce revin funcției de ministru și procedurile administrative.

Ministerul Sănătății solicită fostului ministrul Vlad Vasile Voiculescu să înceteze diseminarea informațiilor false în spațiul public și emiterea unor ipoteze lipsite de fundament.

Concret, decizia emisă de doamna Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, privind constituirea acestui grup de lucru nu reprezintă un act administrativ cu caracter normativ. Totuși, deși acestea sunt prevederile legislației in vigoare, domnia sa emite un astfel de document.

De asemenea, nu există temei pentru ca un astfel de grup de lucru sa fie încadrat în categoria documentelor cu caracter confidențial, ipoteză acreditată în spațiul public, în condițiile în care o astfel de abordare este în contradicție cu principiile transparenței și comunicării instituționale susținute de Ministerul Sănătății.” a transmis instituția, într-un comunicat de presă, potrivit realitatea.net

De asemenea, premierul Florin Cîțu a cerut verificarea tuturor actelor emise de fostul ministrul al Sănătății și de secretarii de stat in ultimele patru luni.

Ministerul Sănătății mai precizează că LUNI va fi constituit un grup de lucru în conformitatea cu legislația in vigoare.

Documentul integral. 

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.