Crima petrecută la Timișoara în urma unei încăierări între migranți a readus în discuție subiectul gestionării acestei situații și a spațiilor de cazare.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, susține că municipalitatea este singura instituție care care asigură astfel de locuri de cazare.

“Este o problemă națională, totuși noi luăm în serios și partea noastră de resposabilitate. Știți că suntem singura autoritate din tot județul Timiș, din păcate, care pune la dispoziție spații de carantinare pentru migranții care ajung dinspre Serbia. Din noiembrie de când am preluat acest mandat de primar și când am făcut foarte repede centrul de carantinare și am cazat peste 2.500 de migranți în centrul nostru”, spune Dominic Fritz.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Timiș a ținut să îl corecteze pe Fritz, precizând că instituția a pus la dispoziție un spațiu pentru migranți, chiar dacă a admis că asigurarea locurilor pentru carantină este doar o mică parte a soluției.

“Cred că domnul primar nu cunoaște, și ar fi bine să se intereseze, faptul că noi, săptămâna trecută, am aprobat în Consiliul Județean punerea la dispoziția Prefecturii și a celorlalte organe abilitate a unui spațiu de pe strada Franz Liszt din Timișoara pentru punerea în carantină a 45 de persoane. Problema nu este cu spațiile de punere în carantină, problema e mai amplă, e de fond, ce facem cu acești migranți”, spune Alin Nica.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.