Relaxarea măsurilor din Capitală intră în vigoare chiar în această noapte, începând cu ora 0:00, iar efectele sale vor putea fi simțite, practic, începând de mâine, când restaurantele, dar și sălile de spectacol își vor redeschide porțile la interior. Acestea vor avea însă programul până la ora 21:00. În schimb, se menține restricția circulației în afara locuinței în intervalul 22:00-5:00. Anunțul a fost făcut de prefectul Capitalei, Alin Stoica, la finalul ședinţei Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) Bucureşti.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, astăzi, redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%.

„Incidența în capitală a ajuns, astăzi, la 2,62. Așadar, poate fi permisă funcționare restaurantelor și a sălilor de spectacol la o capacitate redusă de 30% capacitate. Măsurile intră în vigoare începând de mâine. Operatorii economici vor avea program până la ora 21:00. Se menține restricția circulației în afara locuinței după ora 22:00. (…) Trebuie să corelăm măsura privind programul restaurantelor cu permisiunea deplasării oamenilor în afar locuinței după ora 22:00. Restricția între orele 22:00-5:00 se menținem pentru că suntem încă în scenariul galben, pe o incidență destul de mare. (…) Nu vrem să ne întoarcem iar la un indice ridicat (…). Concentrarea în perioada următoare va fi pe zona de vaccinare, dar vom menține măsurile în această perioadă. Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a declarat Stoica.

Capitala menține o rată de incidență sub 3 la mia de locuitori, pentru a treia zi consecutiv. Se fac primii pași către MAREA RELAXARE

Bucureştiul a înregistrat sâmbătă 2,86 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua anterioară, când s-a înregistrat o incidenţă de 2,98 cazuri.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.