O campanie inedită de imunizare împotriva coronavirusului este organizată într-o localitate din Alba. Oamenii vor fi vaccinați direct la poarta casei de cadrele medicale care bat din ușă-n ușă. Dan Lungu, purtătorul de cuvânt al comunei Ciugud, a vorbit miercuri, la Realitatea Plus, despre această inițiativă. 

Autoritățile speră ca prin această campanie să se vaccineze cât mai mulți români din zonele rurale.

Dan Lungu a subliniat că cei din mediul rural, mai ales vârstnicii, ajung mai greu la centrele de vaccinare și a îndemnat toate autoritățile locale să se implice mai mult pentru imunizarea acestora.

”Campania nu este doar pentru comunitatea noastră. Este un semnal de alarmă și un îndemn lansat pentru toată zona rurală. Noi am numit-o ”vaccinare la poarta ta”. Avem șase sate în comuna Ciugud și vom organiza mai multe echipe. În prezent desfășurăm perioada de înscriere pentru a avea un număr estimativ de doritori, pentru a comanda dozele de vaccin. 
Fiecare administrație din fiecare comunitate ar trebui să se imunizeze pentru a susține campania de vaccinare. 
Este mai greu pentru populația din zona rurală, mai ales pentru vârstnici, să se deplaseze la centrele de vaccinare. Există și o reticență la nivel național, poate și din cauza faptului că trebuia să comunicăm mai bine și mai mult. Trebuie să le oferim cetățenilor siguranța că vaccinarea este soluția pentru a se proteja și a-i proteja pe cei dragi, dar și pentru a reveni la normalitate. 
Am avut frecvent o rată de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori, având în vedere că populația este puțină. La 9 cazuri de infecție, deja noi suntem în scenariul roșu”, a spus Lungu.

Sursa: Realitatea de Alba

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.