Astăzi, 9 mai, sărbătorim Ziua Europei. Se împlinesc 76 de ani de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Anul 2020 a desemnat debutul a celei mai crunte perioade pentru Uniunea Europeană după cel mai mare război din istorie. Pe lângă restricțiile impuse de pandemie, dar și Brexitul din 1 februarie 2020, au creat în rândul oamenilor un scepticism european.

Cu toate astea, cetățenii sunt invitați să mediteze la solidaritatea europeană. Așa cum au fost inspirați și fondatorii Comunității Europene în 1950, să propună un proiect care să ne aducă mai aproape. 

În fiecare an, de Ziua Europei (9 mai) sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

Ziua Europei, sărbătorită de oficialii români – Șefa Senatului și ministrul Apărării au depus coroane la Monumentul Eroilor Neamului

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.