În cazul femeii din localitate arădeană Buteni, care ar fi fost agresată de polițiști pentru că nu ar fi purtat mască s-a deschis dosar penal pentru purtare abuzivă. Anunțul a fost făcut de președintele sindicatului polițiștilor Europol, Cosmin Andreica, la o Ediție specială de la Realitatea PLUS.

„Din ce am văzut un comunicat de presă din partea IPJ Arad, s-a făcut o primă verificare a aspectelor sesizate în presă și s-a constatat că aspectele respective nu se confirmă. Cu toate acestea, există un dosar penal pentru purtare abuzivă, care își va urma cursul. Acum îmi pun întrebarea de ce un polițist ar agresa o femeie pentru că nu purta mască. Nu găsesc niciun fel de logică în acest lucru. Mă îndoiesc că cineva își pune în pericol cariera, profesia, libertatea pentru a agresa o femei pentru simplul motiv că nu poartă mască. (…) Eu aștept cu mare interes, pentru că aceasta este o mare problemă a instituției și anume faptul că apar astfel de situații, este firesc și normal să fie prezentate în presă. Din nefericire, într-o proporție covârșitoare apare doar versiunea victimei la început, iar partea de final în care ar trebui instituția să vină și să spună cu subiect și predicat ce s-a stabilit, care au fost circumstanțele, contextul și ce măsuri au fost luate lipsește cu desăvârșire. Avem multe exemple de genul acesta în car instituția ne spune că a declanșat verificări și nu mai știm rezultatul acelor verificări ”, a declarat Andreica. 

Cazul femeii a ajuns în atenția publicului după ce în mai multe filmări distribuite pe Facebook apare o femeie luată pe targă de pe stradă după ce ar fi leșinat, iar martorii susțin că aceasta ar fi fost agresată de polițiști pentru că nu ar fi purtat masca de protecție în spațiul public.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.