Anișoara Cușmir (59 de ani) a fost aleasă miercuri, 19 mai 2021, în funcția de președinte al Federației Române de Atletism, în cadrul Adunării Generale de Alegeri care a avut loc în Complexul Romexpo din București. Ea este al doilea președinte de federație sportivă care a început drumul către înalta performanță la Brăila, după Camelia Potec, președintă a Federației Române de Natație, funcție pe care o deține din 2013. 

Pentru cea mai importantă funcție din cadrul Federației române de Atletism au candidat: Constantin Diță, Anișoara Cușmir, Florin Florea și Sorin Matei. Au fost prezenți reprezentanți de la 234 de structuri sportive afiliate, din 249 cu drept de vot, iar după primul tur s-a înregistrat următorul rezultat: Anișoara Cușmir – 74 de voturi, Florin Florea – 64 de voturi, Sorin Matei – 54 de voturi și Constantina Diță – 41 de voturi.

În turul doi au intrat Anișoara Cușmir și Florin Florea, iar campioana olimpică de la Los Angeles a câștigat cu scorul de 131 la 85.

Anișoara Cușmir Stanciu, născută la Brăila la data de 28 iulie 1962, absolventă a Liceului Gheorghe Munteanu Murgoci din Brăila, este campioană olimpică la săritura în lungime la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984, medaliată cu argint la Campionatul Mondial de la Helsinki 1983 și la Campionatul European de la Atena 1982. 

În octombrie 2019 a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Brăila. 

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.