Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că Garda de Mediu supraveghează situația colectării gunoiului în sectorul 1, iar dacă apar noi probleme care i-ar afecta pe cetățeni trebuie să raporteze de urgenă. Pe de altă parte, reprezentantul Guvernului a afirmat că Primăria va plăti facturile restante pe care Romprest le are către sortatori.

„Primăria Sectorului 1 îşi asumă plata sortatorilor în mod direct, în aşa fel încât să degreveze prestatorul. Prestatorul sunt sigur că va aprecia acest gest şi va asigura serviciul. Înţeleg că prestatorul este pe străzi şi îşi îndeplineşte obligaţiile. Al doilea sortator, Iridex ne-a anunţat că ar urma să suspende relaţia cu Romprest, lucru care ar fi putut crea un blocaj, dar Primăria îşi asumă şi relaţia cu Iridex. Am cerut Agenţiei de Mediu şi Gărzii de Mediu să monitorizeze zilnic situaţia şi să anunţe de îndată în cazul în care apar ameninţări pentru populaţie, pentru a putea lua măsuri imediat”, a afirmat Alin Stoica. 

„Discuţiile pe care le-am avut sunt legate strict despre servicii şi deblocarea situaţiei prestatorului cu sortatorii. Pentru a achita datoriile către sortatori, datoriile pe care prestatorul le-ar avea către sortatori. Aceste sume sunt refacturate către Primărie, dar pentru că a intervenit un blocaj financiar, Primăria şi-a asumat sarcina să plătească către sortator această factură”, a precizat prefectul. 

În tot acest timp, a mai afirmat Alin Stoica, Garda de Mediu supraveghează activitatea de colectare, iar dacă apar problema, are sarcină să anunțe de urgență Prefectura. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.