2.582 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi pentru a susţine prima probă scrisă a examenului de Evaluare Naţională (sesiunea 7 iunie – 4 iulie 2021).

Astăzi, 22 iunie, pentru 2.582 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Sibiu, s-a desfăşurat prima probă scrisă a examenului de Evaluare Naţională, la disciplina Limba şi literatura română.

La această probă de examen au fost prezenţi 2.444 candidaţi, iar 138 nu s-au prezentat la examen. Nu au existat candidaţi eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Subiectul şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română vor fi publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, după ora 15.00.

Joi, 24.06.2021, la nivelul judeţului Sibiu, elevii vor susţine proba scrisă la Matematică, în 79 centre de examen.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 4 iulie.

Preşedinte al Comisiei Judeţene EN 8
Inspector Şcolar General Adjunct,
Prof. Gheorghe BÎRZĂ

Inspector şcolar,
prof. Constantin Dincă
purtător de cuvânt al IŞJ Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.