Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, arată că în Legea Educației Naționale este prevăzut un modul ”Educație pentru viață”, care va cuprinde și componenta ”Educație sexuală”. Părinții vor avea posibilitatea să formuleze o cerere scrisă și își vor putea retrage copilul de la această materie, iar elevul nu va avea de suferit la media finală.

”În România, ca de altfel în orice stat civilizat, programele școlare sunt atributul specialiștilor din Ministerul Educației.

LEN prevede la art 65. alin. (4) că planurile cadru și programele școlare sunt elaborate de către organismele abilitate ale Ministerului Educației.

Tot LEN, la art. 5 alin. (1), prevede că, în domeniul educației, dispozițiile LEN prevalează asupra oricăror altor prevederi normative. În cazul unui conflict între acestea se aplică dispozițiile Legii educației naționale.

Pe această bază legislativă, Ministerul Educației își asumă promovarea unei discipline obligatorii – “Educație pentru viața”, care să cuprindă, de la clasa a V-a până la clasa a XII-a, MODULE obligatorii, adaptate vârstei elevilor:

– Educație civică

– Educație sanitară

– Educație sexuală

– Educație pentru alimentație sănătoasă

– Educație pentru prim-ajutor

– Educație juridică

– Educație financiară

– Educație rutieră

– Educație civică.

În acest fel, vom putea armoniza necesitatea unui curriculum adaptat nevoilor societății actuale și, în special necesităților elevilor, evitând supraîncărcarea programei școlare cu un număr excesiv de discipline.

Pe principiul orei de religie, în cazul părinților care optează expres, în scris, pentru a-și retrage copiii de la modulul de Educație sexuală, elevii nu ar avea afectată nota obținută la “Educație pentru viața”, nota finală aferentă disciplinei urmând a fi calculată pe baza notelor obținute pentru n-1 module.”, a spus Sorin Cîmpeanu

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.