Premierul Florin Cîţu a precizat luni că nu au fost discuţii despre o remaniere guvernamentală şi el nu a vorbit despre niciun fel de remaniere. El a mai spus că evaluarea miniştrilor se face în fiecare zi, cu fiecare acţiune, decizie, hotărâre de Guvern, ordonanţă sau explicaţie publică. De asemenea, şeful Executivului a adăugat că în legea bugetului de stat este inclus un articol care spune foarte clar că execuţia deficitară bugetară poate duce la reducerea bugetului pentru ministerul respectiv, „ceea ce înseamnă o bilă neagră pentru ministrul respectiv”.

„Nu ştiu unde s-a discutat despre remaniere. Eu nu am discutat despre remaniere. V-am spus doar că de fiecare dată că voi respecta Constituţia”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat luni la Parlament despre faptul că a afirmat că va respecta Constituţia şi nu va ţine cont de decizia partidului sau a coaliţiei cu privire la o posibilă remaniere în Guvern.

Chestionat dacă ia în calcul o remaniere a miniştrilor, premierul a răspuns: „Evaluarea se face în fiecare zi, a miniştrilor, cu fiecare acţiune, cu fiecare decizie, cu fiecare hotărâre de Guvern, cu fiecare ordonanţă, cu fiecare explicaţie publică”.

Întrebat în continuare dacă mai susţine ideea ca rectificarea bugetară să fie făcută cu mandatele miniştrilor pe masă, prim-ministrul a replicat: „Am inclus în legea bugetului de stat un articol care spune foarte clar că execuţia deficitară bugetară poate duce la reducerea bugetului pentru ministerul respectiv, ceea ce înseamnă o bilă neagră pentru ministrul respectiv. Haideţi să vorbim la rectificarea bugetară”.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.