Până marţi, la ora 10,00, au fost emise 704.064 de certificate digitale europene, 96% dintre acestea atestând vaccinarea anti-COVID, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte CNCAV.

„Până acum a funcţionat fără probleme şi funcţionează în continuare fără probleme, iar până astăzi, la ora 10,00, au fost generate 704.064 de certificate. Mare parte dintre acestea, 96%, sunt certificate care atestă vaccinarea, vorbim de 676.000. Sub 4% sunt certificate COVID care atestă recuperarea şi/sau un test negativ, iar la centrul suport, la call center-ul pe care îl avem pentru situaţii excepţionale, numai în ultimele 24 de ore sunt înregistrate un număr de 1.224 de apeluri. Este în continuare o mare solicitare, platforma funcţionează. (…) Îi îndemnăm şi îi invităm în continuare pe toţi cei care vor călători în perioada următoare să descarce acest certificat. Mai sunt cinci săptămâni până când trebuie să facem tranziţia către formula digitală, dar oricum este varianta cea mai simplă, nu trebuie să trăim cu grija că pierdem sau rătăcim hârtia, documentul, dacă îl avem pe smartphone sau, oricum, avem codul QR, este, spre exemplu în cazul vaccinării, un document care rămâne valabil un an de zile, până în iunie 2022”, a explicat secretarul de stat.

Pe de altă parte, el a anunţat că 208 echipe mobile au imunizat, până acum, persoane angajate în 585 de companii.

„Până în acest moment au utilizat această oportunitate 585 de companii, dintre care 92 din domeniul HoReCa. Această activitate a fost desfăşurată cu ajutorul a 208 echipe mobile. S-au vaccinat 63.000 de persoane, dintre care 3.892 de persoane provin din domeniul HoReCa. (…) Sunt foarte multe centre de vaccinare organizate în mall-uri, aeroporturi, în diverse locaţii atipice, dar se remarcă un centru important de vaccinare din Galaţi – un drivethru care a reuşit până în acest moment să vaccineze 18.301 persoane, spre deosebire de celelalte, care au avut o activitate mai scăzută”, a mai arătat secretarul de stat în MS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.