Președintele Klaus Iohannis va avea marți, începând cu ora16.00, o întrevedere cu conducerea Parlamentului și cu membri ai Comisiilor de Învățământ din cele două Camere pe tema Proiectului „România Educată”. Este a doua zi de consultări pe această temă.

De data aceasta, Klaus Iohannis îi cheamă la Palatul Cotroceni pe șefii celor două Camere, Ludovic Orban și Anca Dragu, dar și pe parlamentarii din comisia de învățământ.

Ludovic Orban va sta la aceeași masă cu Monica Anisie, care a câștigat șefia PNL Sector 2, după ce l-a trădat și a trecut în tabăra Cîțu.

Proiectul „România Educată” a fost lansat în 2016, în primul mandat al lui Klaus Iohannis. Președintele vrea realizarea unei reforme în educație, prin consens social şi politic. Până acum, s-a reușit doar elaborarea unor documente, fără ca acestea să fi produs vreo modificare în sistemul de educație. 

Luni, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Cotroceni, cu liderii coaliției USR PLUS, PNL, UDMR, premierul Florin Cîțu și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cărora le-a prezentat principalele direcții ale proiectului ”România educată”.

Miercuri, 7 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc cea de-a treia întrevedere programată cu partenerii de dialog social din zona educației și cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale implicate în Proiectul „România Educată”.

Sunt modificări importante în educația preuniversitară, prevăzute de proiectul ”România educată”, după discuțiile de luni, de la Palatul Cotroceni, între președintele Kalus Iohannis și liderii coaliției. Una dintre ele este aceea că liceele vor putea să-și organizeze examene de admitere dacă cererea depășește oferta, ceea ce amintește de sistemul mai vechi al „treptei I”.

Schimbări majore în programul ”România educată”: revine examenul de admitere în liceele în care este concurență și se reorganizează Inspectoratele Școlare

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.