Deputatul Cristian Buican a câştigat preşedinţia PNL Vâlcea, obţinând 315 voturi. Gheorghe Păsat, contracandidatul său a obținut 31 de voturi. 50 de voturi au fost nule.

Mesajul președintelui PNL Ludovic Orban

L-am susținut, astăzi, la alegerile interne din Organizația PNL Vâlcea, pe Cristian Buican, pentru că reprezintă garanția că în 2024 avem capacitatea să câștigăm și președinția Consiliului Județean, și Primăria Râmnicu Vâlcea, și să recâștigăm Drăgășani, Horezu și Băbeni.
Îl felicit pe Cristian Buican și echipa alături de care a fost ales astăzi la conducerea PNL Vâlcea. 
Pentru mine, Vâlcea are o valoare istorică fundamentală, pentru că l-a dat Partidului Național Liberal și României pe I.G. Duca, unul dintre marii noștri înaintași, un om care a făcut enorm pentru România, și care a ajuns  președintele Partidului Național Liberal prin munca lui, prin tot efortul pe care l-a depus. 
Le-am promis vâlcenilor că, așa cum o fac de 30 de ani, indiferent ce poziție voi avea, voi fi an de an, pe 29 Decembrie, la Biserica din Urșani, să-l comemorăm pe I. G. Duca, marele nostru înaintaș, să arătăm că Partidul Național Liberal este mult mai mult decât suma membrilor săi, că acest partid înseamnă istorie, tradiție, sacrificiu pentru țară și o misiune fundamentală pentru noi, să dezvoltăm România.
Eu, întotdeauna, am intitulat Vâlcea Ardealul Olteniei. Este o zonă superbă, cu tradiții, cu oameni puternici, cu oameni aflați pe picioarele lor și o zonă în care întotdeauna m-am simțit foarte aproape. Noi, ăștia care am trăit de-o parte și de cealaltă a muntelui, brașovean fiind, simțim parcă lucrurile altfel, avem o altă percepție asupra spațiului, asupra înălțimilor, asupra modului în care trebuie să urci în viață.
Când urci muntele, îl urci la picior și îți trebuie suflu, nou sau vechi, dar îți trebuie suflu. Trebuie să duci, trebuie să fii pregătit să urci pas cu pas până ajungi pe creste și mai ales, trebuie să ai forța ca atunci când ajungi pe creste să fii deschis către toată perspectiva și mai ales, să nu uiți niciodată de ce ai urcat. 
Noi, întotdeauna am urcat ca să dăm perspective comunităților locale pe care le conducem, să dăm posibilitatea unei vieți mai bune pentru concetățenii noștri, indiferent în ce comunitate locală trăiesc. Acesta este, de fapt, obiectivul fundamental al Partidului Național Liberal.
Pentru mine, susținerea primarilor Partidului Național Liberal reprezintă o obligație, nicidecum un drept. Noi suntem obligați, ca și conducere națională, ca și Guvern al Partidului Național Liberal, să susținem toate proiectele primarilor Partidului Național Liberal, indiferent de momentul în care o facem și fără să existe nicio condiționare în susținerea proiectelor primarilor Partidului Național Liberal. Pentru că primarii partidului sunt cartea de vizită a partidului și, în funcție de modul în care ei conduc comunitățile locale este perceput Partidul Național Liberal. 
De aceea, un nou Plan Național de Dezvoltare Locală, PNDL 3, este o necesitate și o obligație pentru Guvernul Partidului Național Liberal, un PNDL adevărat, de minimum 40 de miliarde, care să se ducă spre finanțarea obiectivelor de infrastructură.

 

Sursa: Realitatea de Valcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.