Călătorii nevaccinați au interzis în Malta de săptămâna viitoare. Decizia a fost luată de autorități în fața accelerării epidemiei de COVID-19 din cauza noii variante Delta de coronavirus. Este prima țară din Europa care va aplica această măsură, după ce Canada a anunțat deja de joi că cei nevaccinați „nu vor fi bineveniți” pentu o perioadă de timp.  

Călătorii care vor veni în Malta sunt obligați să prezinte, de săptămâna viitoare, dovada vaccinării împotriva COVID-19.

Dovada vaccinării va fi obligatorie începând cu 14 iulie, a anunţat ministrul sănătăţii, Chris Fearne, în cadrul unei conferinţe de presă.

Malta recunoaşte în prezent certificatul digital COVID al UE, cel britanic emis de National Health Service sau cele emise pe teritoriul său.

„Începând de pe 14 iulie, orice persoană care soseşte în Malta trebuie să prezinte un certificat de vaccinare recunoscut: un certificat maltez, unul britanic sau unul al Uniunii Europene”, a explicat el.

„Vom fi prima ţară din Europa care ia această măsură”, a adăugat ministrul. Malta le cere în prezent numai călătorilor din Marea Britanie să prezinte dovada vaccinării, în timp ce vizitatorii din alte ţări europene pot intra cu un test PCR negativ.

Canada a anunțat joi că persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în țară de săptămâna viitoare. 

Citește și Turiștii nevaccinați împotriva COVID-19 „NU sunt bineveniți” în Canada – Anunțul premierului Justin Trudeau

Potrivit noilor reguli anunțate de autoritățile din Malta, copiii care îşi însoţesc părinţii vor trebui să prezinte un test PCR, în timp ce copiii neînsoţiţi nu vor putea să intre în țară.

Printre măsurile luate după creșterea numărului de infectări din ultimele 24 de ore se numără și închiderea temporară a școlilor de limbi străine vor fi închise temporar de miercuri.

Noile condiţii de intrare au fost anunţate la câteva ore după ce Malta a raportat 96 de cazuri de coronavirus, a patra zi consecutivă în care numărul de cazuri s-a dublat în 24 de ore. Asta în pofida faptului că Malta are cea mai ridicată rată de vaccinare din Europa, cu 79% dintre adulţi vaccinaţi cu ambele doze de ser anti-COVID şi 84% cel puţin cu una. În prezent, numai trei pacienţi sunt în prezent internaţi în spital.

Majoritatea noilor cazuri din ultimele 24 de ore sunt legate de călătorii de peste hotare, cu focare semnificative depistate în rândul studenţilor care vizitează Malta pentru a studia engleza ca limbă străină.

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.