Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, și, totodată, președinte al PNL, a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Naţională a Franţei, în care a afirmat că „pentru toate suntem recunoscători Franței, dar mai ales îi purtăm o mare iubire, care a rezistat chiar și în vremurile cele mai grele”.

„14 iulie, Ziua Naţională a Franţei, este o zi de sărbătoare şi pentru noi. Patria libertăţii şi a unei mari civilizaţii de care suntem îndrăgostiţi de secole, Franţa este ţara care i-a primit şi i-a găzduit pe români încă de la începutul secolului al XIX-lea. Aceasta este ţara în care generaţii de cărturari, artişti, savanţi şi oameni de stat români au studiat, au descoperit Europa luminilor şi a Revoluţiei, şi-au găsit prieteni printre cele mai ilustre figuri ale culturii şi politicii, au fost protejaţi de persecuţii şi au găsit răspuns şi încurajări în lupta lor pentru modernizarea României. Pentru toate suntem recunoscători Franţei, dar mai ales îi purtăm o mare iubire, care a rezistat chiar şi în vremurile cele mai grele. Limba franceză este şi pentru noi una dintre cele mai importante limbi ale culturii, Parisul este şi un oraş românesc în care traseele memoriei ne poartă pe urmele atât de multor oameni mari ai ţării noastre, istoria Franţei şi a României sunt îngemănate”, a afirmat Orban, în mesajul postat pe contul său de Facebook.

Șeful Camerei Deputaților și-a încheiat mesajul într-o notă optimistă, spunând: „Știm că ne așteaptă și un viitor prosper, pe care îl construim împreună. La mulți ani Franța! Vive la France!”.

Ziua Națională a Franței, cunoscută în limba franceză drept  „La Fête Nationale” este sărbătorită în fiecare an pe 14 iulie.

Instaurată în anul 1880, Ziua Naţională a Franţei celebrează cele două evenimente care au marcat istoria modernă a țării, și aici vorbim despre începutul Revoluţiei Franceze prin căderea Bastiliei (1789) şi Sărbătoarea Federaţiei (1790). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.