Vorbim despre o vreme în care canicula și disconfortul termic accentuat vor pune la grea încercare rezistența bucureștenilor, și asta în ziele de 14 și 15 iulie.

Astfel, în perioada 14 iulie, ora 10:00 – 15 iulie, ora 9:00, vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.
Temperatura maximă se va situa în jurul valorii 34 de grade, iar cea minimă nu va coborî sub 20 de grade Celsius.

În ceea ce privește ziua de 15 iulie, respectiv intervalul 9:00-22:00, disconfortul termic se va menţine accentuat, va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade Celsius.

Reamintim că ANM a actualizat, în această dimineață, harta cu zonele vizate de cod portocaliu și cod galben de caniculă. Astfel, potrivit meteorologilor, temperaturile maxime vor ajunge aproape de 40 de grade.

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă
Interval de valabilitate: 14 și 15 iulie
Zone afectate: conform textului și hărții

Valul de căldură va persista, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării.

Notă: începând din după-amiaza zilei de joi (15 iulie), în jumătatea de vest a țării instabilitatea atmosferică se va accentua.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 14 iulie
Zone afectate: conform textului și hărții

În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat. Temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22…20 de grade.

Imagine


Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.