Traficul rutier a fost blocat total, marţi dimineaţă, pe DN 1, la Buşteni, din cauza precipitaţiilor abundente şi a aluviunilor aduse de apă de pe versanţi, iar mai multe case şi un supermarket au fost inundate, anunţă autorităţile.

Traficul a fost reluat pe DN1 însă echipajele aflate la fața locului încă mai curăță carosabilul.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, circulaţia rutieră a fost blocată pe DN 1 la km 130, Buşteni, ca urmare a scurgerilor de apă şi a aluviunilor care au ajuns pe carosabil.

„Am deviat practic viitura și am reușit să dăm drumul la trafic. Apă a fost până la 2m, a afectat până la 50 de case, am fost nevoiți să evacuăm 3 familii. Au fost evacuate 7 persoane care au mers la rude. Avem 8 utilaje la ora actuală care lucrează și 7 camioane, ne pregătim de ce e mai rău pentru că e anunțat cod galben de ploi, vrem să deviem un pârâu care de 30 de ani nu se mai revărsase. Am fost anunțați de cod galben. S-a cerut ajutorul la 3 noaptea, la 3 și jumătate am fost cu echipa pe teren. În acest moment nu mai plouă la Bușteni dar e foarte inorat, trebuie să fim pregătiți. Traficul pe DN1 s-a reluat, curățăm și restul rădăcinilor care au fost aduse de viitură”, a declarat primarul orașului Bușteni, la Realitatea PLUS.

„Din cauza aluviunilor scurse pe carosabil traficul este întrerupt pe raza stațiunii Bușteni. Se acționează la fața locului și traficul e deviat pe străzi adiacente. Încă se scurge apa pe carosabil, sperăm că într-o oră să se reia circulația. La această oră sunt precipitații dar ușoare, nu ploi abundente. Circulația e întreruptă, nu sunt valori crescute pe celelalte străzi, nu sunt autovehicule care să aștepte atâta timp cât mașinile sunt deviate pe alte străzi. Sunt polițiștii la fața locului. Este singura zonă care ne-a fost semnalată cu probleme de circulație. Nu avem semnalate alte drumuri naționale pe care să fie întreruptă circulația.”, a declarat la Realitatea PLUS purtătoarea de cuvânt a InfoTrafic.

Traficul a fost deviat prin zona Zamora.

De asemenea, reprezentanţii Salvamont Buşteni anunţă că un supermarket şi mai multe case au fost inundate în urma ploilor.

Pentru înlăturarea efectelor vremii intervin echipe de la Salvamont Buşteni, Salvamont Prahova, pompierii din Buşteni şi serviciul specializat al primăriei, menţionează sursa citată.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova informează că, în urma unei ruperi de nori, 30 de locuinţe au fost inundate în această staţiune, la faţa locului fiind mobilizate două autospeciale de stingere, două motopompe şi un echipaj de prim ajutor. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.