Zeci de oamenii, revoltați de o posiblă decizie a Guvernului de a introduce obligativitatea vaccinării anti-Covid în rândul angajaților, au ieșit să-și strige nemulțumirile în stradă. Senatoarea Diana Șoșoacă a participat la protestul din Piața Universității.  Cu acest prilej, parlamentarul o oferit niște declarații, în EXCLUSIVITATE pentru Realitatea PLUS, în care a comentat situația actuală privind campania de vaccinare din România și scenariile vehiculate în zilele acestea legate de măsurile pe care guvernanți ar putea să le ia pentru a stopa un nou val al infectărilor, în toamnă. Senatorul a făcut referire și la contextul internațional generat de măsurile luate din același motiv. 

„Mulțumim că ați venit. Probabil că sunteți singura televiziune interesată ce face poporul român. Probabil că celelelalte televiziuni și-au luat atâtea șpăgi că nu mai au nevoie să știe ce face poporul român. Nu s-au vaccinat 4 milioane și jumătate de români. Este o minciună! Totul e făcut din pix. Dacă Uniunea Europeană a ajuns să impună vaccinarea, atunci noi nu mai avem ce caută în UE!

Nu sunt o antivacccinistă. Atenție! Toți cred că ne-am vaccinat împotriva bolilor copilăriei. Nu putem compara 100 și ceva de ani de studii și vaccinurile care au fost testate și știm efectele adverse. Niciunui copil nu i se fac vaccinuri fără să facă analize.

Copii nu fac Covid, a spus-o și dna dr Pop (Monica Pop – n.r.). Pentru orice medicament și orice vaccin care se pune pe piață se fac niște testări întâi pe animale, apoi pe oameni, se încheie niște contracte cu cei care acceptă să ia parte la testări pentru posibile efecte adverse, dar și în caz de deces. Toți care ați suferit efecte adverse medii și grave care încalcă Cod Nürnberg le solicit să dea în judecată și să ceră personal lui Iohanis, lui Cîțu, Ioanei Mihăilă, lui Vlad Voiculescu și lui Raed Arafat și să ceară despăgubiri”, a afirmat Șoșoacă, pentru Realitatea PLUS.

Referitorul la protestul din această seară, senatoarea Diana Șoșoacă a spus: „Protestul e un semnal de alarmă pentru Guvern. Dacă guvernanții dictatoriali nu înțeleg că nu e țară lor și nu sunt stăpânii nostri și au un mandate în administrare, atunci vor fi revolte din ce în ce mai mari. Să îi ferească Dumnezeu să îi mai pună glonț în țeavă, cum au făcut în 29 martie (…). În Franța, poliția a partizat cu poporul și a întors armele împotriva guvernului francez (…)”.

Cât despre declarația făcută ieri de vicepremierul Dan Barna, care a afirmat că medicii ar putea fi obligați să se vaccineze, iar în weekend ar putea avea acces în mall-uri doar persoanele imunizate anti-COVID-19, Șoșoacă a menționat: „Avem un vicepremeir a cărui profesie nu o cunoaștem. Arafat are probleme cu diplomele. Din 2009 nu a mai practicat medicina. Este medic anestezist, din câte știu (…) și nu a mai practicat de 12 ani.

Sunt mai puțin de jumătate dintre angajați ISU vaccinați. Am vorbit eu cu ei. Au făcut-o de frică. Vaccinarea obligatorie nu poate exista. Încalcă o convenție internațională, dar și Lega 46/2003 – Legea pacientului, care spune că niuni act medical nu poate fi făcut decât cu acordul liber exprimat al pacientului. Barna și toți ceilalți se încadrează la tentativă de omor calificat”.

Protestatarii au pornit în marș din Piața Universității către Piața Victoriei, cel mai probabil urmând să se oprească în fața sediului Guvernului.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.