Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a informat sâmbătă, 24 iulie, că mai multe loturi de îngheţată Milka vor fi retrase de pe piaţă, după ce s-a constatat că ingredientul stabilizator pe bază de plante depăşeşte limitele legale pentru oxidul de etilenă. AICI

Producătorul Froneri Ice Cream România recheamă de pe piața din România mai multe loturi de înghețată Milka pentru prezența peste reglementările legale a oxidului de etilenă.

Este vorba de Milka Vanilla & Chocolate, 20 x 71g, lot MI1119, Milka Chocolate Hazelnut 20x69g, lot MI 1117, Milka Vanilla & Chocolate MPK 284g, lot MI1145 și Milka Chocolate Hazelnut Stick MPK 176g, loturile MI1106 și MI1107.

Conform producătorului, acesta „a fost informat de către unul dintre furnizorii săi cu privire la o problemă de reglementare referitoare la un număr mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producția sa de înghețată și care a afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea înghețatei. Loturile respective de ingredient stabilizator depășesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă”, transmite ANSVSA.

Producătorul înghețatei a mai transmis că aceste ingrediente stabilizatoare sunt folosite în cantități extrem de mici în produsele sale și că, de aceea, este considerat foarte puțin probabil să prezinte un risc pentru sănătatea consumatorilor.

„Producția de bunuri care folosesc loturile afectate ale ingredientului stabilizator a fost oprită. Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate aflate sub controlul nostru au fost plasate în carantină, și am început o campanie de retragere a acestora”, se mai precizează în comunicatul ANSVSA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.