Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă, 31,iulie, mai multe avertizări meteo de vreme extremă care vizează aproape toată ţara.

Cod galben de caniculă şi disconfort termic, în cea mai mare parte a ţării, şi Cod portocaliu în 8 judeţe din sud şi în Bucureşti

COD GALBEN

      În intervalul menționat, Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

COD PORTOCALIU

      Pe parcursul zilei de sâmbătă (31 iulie), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.