Au fost momente de panică pentru o familie din Iași. O fetiță în vârstă de 9 ani a fost salvată în ultima clipă după ce a intrat nesupravegheată în piscina din curtea casei.

Fetiţa se zbate între viaţă şi moarte după ce s-ar fi băgat în piscină nesuprave­gheată şi, probabil, neştiind să înoate, salvatorii au găsit-o fără suflare.

„Au fost urgenţe cauzate de căldură, dar cea mai gravă urgenţă din weekend a fost intervenţia la un copil de 9 ani, o fetiţă, înecată în piscina ca­sei, o fetiţă găsită în stop cardio-respirator, resuscitată vreme îndelungată de echipajul de la Terapie In­tensivă. Activitatea cardiacă s-a obţinut, copilul a fost transferat la secţia ATI, a Spitalului de Copii Sfânta Maria cu prognostic însă foarte rezervat“, a declarat prof. univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

 

„În Terapie Intensivă este internat un copil de 9 ani cu politraumatism post-înec. Pacienta nu are însoţitor în acest moment şi nu putem furniza alte date. Este în stare foarte gravă“, a spus Lavinia Ionescu, şeful secţiei ATI de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ pentru presa locală.

Sursa: Realitatea de Iasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.