Echipajul României de canoe dublu 1.000 de metri, format din Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, s-a clasat pe locul 5 în marea finală olimpică de la Tokyo, cu un timp de 3:29.285.

”Tricolorii” au fost devansați de echipajele Cubei, Chinei, Germaniei și Braziliei. După un finish palpitant, reprezentativa Americii Centrale a luat aurul olimpic, cu un timp de 3:24.995, favorita China – argintul, cu un timp de 3:25.198, iar Germania a terminat pe podium, cu un timp de 3:25.615.

După un început mai greu, în care erau pe locul 6, Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au urcat la jumătatea cursei pe locul 5, loc pe care au l-au păstrat până la finalul cursei. După încheierea acesteia, Victor Mihalachi a vomat din cauza efortului uriaș depus.

”O cursă extraordinară în finala Olimpică de canoe dublu 1000 m, terminată cu o surpriză: echipa Cubei devansează China, care conduse până aproape de finiș, și înregistrează cel mai bun timp din întrecerile olimpice. Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă au terminat finala pe locul 5, devansând pe ultimii metri Polonia. Felicitări pentru cursă și pentru rezultat!”, a fost și mesajul postat de COSR, după încheierea finalei.

Calificarea în ultimul act a venit după ce perechea Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi s-a clasat pe locul 2 în prima semifinală, în timp ce reprezentativa Chinei a terminat pe prima poziție. Asiaticii au terminat cu un timp de 3:27.023. Românii au sosit la 3 zecimi în spate, iar polonezii, veniți pe locul 3, au terminat la 1,2 secunde.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.