Emilia Moise, soția unuia dintre cei doi muncitori decedați, după ce au fost prinși luni sub un mal de pământ lângă Biblioteca Națională din București, a făcut dezvăluiri în direct la emisiunea 100% de la Realitatea PLUS. Femeia a relatat că nimeni nu a contactat-o din partea companiei la care lucra soțul ei ca instalator și nici nu i-a explicat de ce acesta se afla pe acel șantier, când el lucra la Pasajul Piața Muncii. 

„Soțul meu a venit ieri într-o mare viteză acasă să ia scule. Mi-a spus că se întoarce la muncă, că avea o țeavă de tăiat. Eu știam că soțul meu lucrează la Pasajul Piața Muncii, nicidecum acolo. Am rămas surprinsă când am văzut că el a murit în acel accident. Știam că locul lui de muncă este la Pasajul Piața Muncii, la parcarea care s-a construit acum în subteran. Mi-a spus că are de tăiat o țeavă în altă parte, dar nu am știut unde, ce și cum pentru că era foarte grăbit că el avea o programare la medic, să facă o ecografie abdominală. (…) A venit pe la 14:30 cu colegul, cel cu care a murit împreună, să își ia scule. Zic: Marius, gata, ai venit? Zice: Nu ne întoarcem înapoi că avem o țeavă de tăiat în altă parte și vin repede. Și a plecat într-o mare viteză și dus a fost. Pe la 3, 3 și jumătate (n.r. 15:00 – 15:30) am început să îl sun. Nu îmi răspundea la telefon. Pe la 4 iar sunam, mă uitam la ceas, cred că pierde programarea. La 4 și ceva am început să îi dau mesaje pe WhatsApp și nu mi-a răspuns nici la acele mesaje. După aceea nu am mai insistat că nu am mai putut să dau de el. Ulterior, la 9 și jumătate aseară am fost sunată de un domn polițist de la Secția Omoruri ca să mă întrebe ce legătură am cu Moise Marius. Ce legătură am. Și zic: Da, sunt soția. Au găsit telefonul. Au înțeles că a durat vreo cinci ore până l-au scos de acolo și atunci m-a sunat că probabil a văzut dânsul apelurile mele insistente în telefon și și-a dat seama că sunt cineva din familie”, a declarat soția victimei. 

„Nu m-a sunat nimeni să îmi spună nimic. Nu m-a contactat nimeni să îmi spună ce căuta acolo. Astăzi, când am fost la INML pentru recunoașterea soțului meu, am întâlnit acolo vărul colegului cu care a murit soțul meu. Și dânsul mi-a spus că era altă firmă și ei fuseseră trimiși de domnul primar Robert Negoiță acolo. Habar nu am avut. Am rămas surprinsă. Am aflat abia după ce m-a sunat domnul polițist am dat drumul la televizor și am aflat și eu știrile și am rămas surprinsă că de ce e acolo. Că știam că lucrează la Pasajul Piața Muncii. Soțul lucra la firma aceasta, Algorithm. Părerile de rău nu îmi mai aduc soțul înapoi. Mi-aș dori și eu să aflu ce s-a întâmplat. (…) Cum putea să refuze când i s-a spus ce trebuia să facă. Nu aveam cum să facă lucrul ăsta. Trebuie să facă ce zice șeful”, a notat Emilia Moise.

Văduva a explicat că vestea morții soțului ei a venit ca un trăsnet.

„Am doi copii, băiatul de 24 de ani și fata de 29. Am și doi nepoței. Fata s-a întors din vacanță. Era în Grecia. Ajunsese duminică și e pe drum, se întoarce în seara asta. Sunt devastați. Suntem cu toții terminați. Nu ne vine să credem”, a concluzionat domna Moise.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.