Bulgaria va intra în zona portocalie, în câteva zile, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid, a anunțat ministrul adjunct al sănătății, dr. Dimitar Petrov.

Oficialul a anunțat că, în acest context, vor fi aplicate noi măsuri în scopul limitării răspândirii virusului, scrie agenția Novinite. Petrov a spus că vor fi făcute mai multe controale, iar odată cu intrarea în zona roșie vor fi aplicate „măsuri drastice”.

„În prezent, vor fi intensificate controalele antiepidemice la interior, unde se adună mulți oameni. Sunt vizate în principal cluburile din stațiuni, acolo unde există suspiciuni că nu sunt respectate măsurile. (…) Nu se poate ca într-un local cu 200 de locuri să avem 2.000 de persoane în interior. De asemenea, unitățile amenajate în aer liber, unde se adună multe persoane, vor avea probabil anumite restricții. Acestea sunt principalele locuri de contaminare. Plajele nu ridică astfel de probleme, sunt în aer liber și bate vântul”, a declarat dr. Dimitar Petrov.

Alertă și din cauza aglomerărilor la granițe

“Există mari aglomerări la granițe, așa că a doua direcție pentru controale este această zonă, la locuri de recreere, benzinării și restaurante de tip fast-food”, a mai spus oficialul, în contextul în care valorile de trafic au crescut foarte mult, inclusiv din cauza celor care tranzitează Bulgaria.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.