Ludovic Orban – președintele Camerei Deputaților a transmis, joi, că „investițiile în dezvoltarea comunităților locale nu au voie să se oprească. Președintele PNL a anunțat că „este imperios ca, încă de pe acum, să înceapă pregătirea PNDL 3 la modul foarte concret, astfel încât de anul viitor să intre efectiv în funcțiune”. Mesajul de la vârful PNL vine în contextul în care în aceste zile are loc pregătirea rectificării bugetare de către premierul și ministrul de Finanțe Florin Cîțu, contracandidatul lui Ludovic Orban la conducerea partidului.

„Investițiile în dezvoltarea comunităților locale nu au voie să se oprească! Este imperios ca, încă de pe acum, să înceapă pregătirea PNDL 3 la modul foarte concret, astfel încât de anul viitor să intre efectiv în funcțiune.

Noile proiecte de infrastructură au nevoie de un timp rezonabil de pregătire și de suficient timp pentru implementare, astfel încât în comunitățile locale să se resimtă impactul pozitiv în următorii 2-3 ani.

Cel puțin 40 de miliarde de lei, pe o bugetare serioasă cu planificare multianuală, trebuie prevăzuți pentru PNDL 3, iar această sumă trebuie să vizeze dezvoltarea infrastructurilor rutiere, de gaz, de apă și canal. Cum am mai precizat, spațiul bugetar se deschide deja, pe măsură ce PNDL 1 și 2 ajung la final.

Pentru acest lucru, de la nivelul Guvernului trebuie să înceapă discuțiile aplicate cu toate părțile interesate, pe un calendar clar, pentru a defini criteriile necesare pentru accesarea acestor fonduri de dezvoltare. Este prea puțin important cum se va numi noul program, esențial este ca acesta să nu rămână doar la stadiul de planuri, promisiuni și bune intenții.

În mod evident, va trebui să ținem cont și de alocările preferențiale ale guvernărilor PSD și să oferim o compensare justificată acelor comunități locale discriminate pe criterii politice. Toate comunitățile locale au nevoie de aceeași șansă la dezvoltare, or este datoria Partidului Național Liberal să facă dreptate și în această privință.

Deviza Partidului Național Liberal, pentru care fiecare dintre primarii noștri au cerut anul trecut încrederea cetățenilor, a fost aceea că „Dezvoltăm România”, iar acest program înseamnă că trebuie să dezvoltăm fiecare comunitate locală”, a transmis Ludovic Orban, joi, într-un mesaj pe Facebook.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.