Guvernul britanic a anunțat, în această dimineață, modificări ale regulilor sale de călătorie, care vor intra în vigoare duminică, 8 august, la ora 4 AM. Vestea bună este că România, alături de țări precum Austria, Germania, Slovenia, Slovacia, Letonia și Norvegia intră pe lista verde. Conform noilor reglementări, cei care vin din România vor intra în carantină doar dacă testul anti-Covid făcut a doua zi de la sosirea în Marea Britanie va fi pozitiv. Cei care vin în Marea Britanie şi nu sunt vaccinaţi trebuie să stea în carantină timp de 10 zile. Sunt exceptate de la carantină persoanele care fac parte din studiile pentru vaccinurile aprobate în Marea Britanie. De asemenea, persoanele care stau în carantină 10 zile trebuie să facă un test în a opta zi de la sosire, pe lângă cel din a doua zi. 

Începând cu data de 8 august, India, Bahrain, Qatar și Emiratele Arabe Unite vor fi scoase de pe lista roșie; Austria, Germania, Slovenia, Slovacia, Letonia, România și Norvegia vor fi adăugate la lista verde, ia Franța va fi mutată pe lista galbenă. Totodată, Georgia și Mexicul se alătură listei roșii.

Tot din 8 august, persoanele care vin în Marea Britanie din Franța și care au făcute ambele doze de vaccin antiCovid nu vor mai trebuie să stea în carantină. 

Noile regulile de călătorie

Guvernul britanic enumeră țările și teritoriile care se încadrează în cele trei zone de risc epidemiologic roșu, galben sau verde – cu reguli diferite pentru fiecare dintre cele trei liste. Există, de asemenea, o listă verde de supraveghere, formată din țări și teritorii verzi, dar în pericol de a fi reclasificate. 

Toţi cei care intră în Marea Britanie şi au peste 11 ani trebuie să prezinte un test negativ la intrarea în ţară. De asemenea, aceştia trebuie să prezinte rezervarea pentru un test COVID-19 în a doua zi de la sosirea în Marea Britanie. Doar copiii sub vârsta de 4 ani sunt exceptaţi de la această decizie. Dacă testul va fi pozitiv, călătorii trebuie să intre în carantină. În plus, călătorii vor trebui să completeze şi un PLF, pe modelul celui din Grecia

Testele şi carantina nu sunt necesare pentru persoane care vin din alte zone ale Marii Britanii, din Irlanda, din insulele Canalului Mânecii sau din Isle of Man, dacă nu au trecut prin alte ţări în ultimele 10 zile, relatează news.sky.com

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.