Un incendiu de vegetație arde necontrolat de mai multe zile pe a doua cea mai mare insulă din Grecia – Evia. Pompierii se luptă și la această oră cu flăcările uriașe care pun în pericol oamenii. Peste o sută de case au fost făcute scrum, iar localnicii din sate întregi au rămas fără adăpost. Situația este disperată și în Italia, iar autoritățile au declarat stare de urgență pentru o regiune din sudul Peninsulei. 

A doua cea mai mare insulă din Grecia, Evia, arde de zile bune. Autoritățile nu reușesc să stingă focul din cauza vântul puternic și a temperaturilor extrem de ridicate. 

Sute de turiști și localnici au fost evacuați de urgență. Unii au fost nevoiți chiar să fugă cu bărcile după ce flăcările i-au înconjurat.

Peste o sută de case au fost făcute scrum de flăcări, iar localnicii din sate întregi au rămas fără un acoperiș deasupra capului.

Și mănăstirea Sfântul David, aflată pe insulă elenă Evia, a fost înconjurată de flăcări care au atins până la 40 de metri înălțime. În urma incendiilor devastatoare, trei pompieri au fost răniți.

Situația este disperată și în Italia. Regiunea Molise, din sudul țării, a cerut declararea stării de urgenţă din cauza incendiilor puternice cu care se confruntă.

Mai multe țări trec prin fenomene meteorologice extreme în această vară, de la inundații puternice în nord la valuri de căldură severe și incendii.

Și zone din Croația sunt cuprinse de flăcări. În orașul Trogir incendiul s-a extins pe un deal, iar șoferii au fost nevoiți să fugă din calea flăcărilor.

Vremea extremă a provocat incendii violente și la Ierusalim. În Iran cel puțin 3 oameni au murit după ce mai multe pășuni au luat foc.

Valul de căldură a venit din nordul deșertului Sahara și a adus temperaturi extreme în întreaga Europă și în Orientul Mijlociu. 

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.