Peste 70% dintre medicii din țara noastră care lucrează în sistemul public de sănătate s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. Potrivit unor date prezentate luni de Federația Sanitas, cea mai mică rată de imunizare este în rândul personalului auxiliar sanitar.

Datele, valabile pentru luna iulie, arată că 68,22% dintre medici s-au vaccinat cu schema completă, iar 0,33% au primit prima doză.

În plus, 2,84% dintre medici s-ai imunizat după ce au trecut prin boală în ultimele șase luni.

Astfel, procentul medicilor nevaccinați împotriva Sars-Cov-2 este de 28,42%, iar 0,22% au declarat că au contraindicații la vaccinare.

În ceea ce privește rata de imunizare în rândul asistenților medicali, 54,61% dintre aceștia au primit schema completă de vaccinare, 0,67% au primit prima doză, iar 4,07% au dezvoltat anticorpi în urma trecerii prin boală. 

Imagine

Sanitas a prezentat datele privind imunizarea și în rândul personalului medical, altul decât medici și asistenți medicali, al personalului TESA și administrativ și al personalului auxiliar sanitar.

Din graficele de mai jos rezultă că cea mai redusă rată de vaccinare este în rândul infirmierilor, brancardierilor și îngrijitoarelor. 

 

Imagine

Imagine

Imagine

Evaluarea a fost realizată de Federația SANITAS pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România. Eșantionul reprezentativ cuprinde atât instituțiile aflate în subordinea Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale, cât și pe cele care funcționează în rețele de instituții publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere și autorități publice centrale (Transporturi, Justiție, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Județene de Ambulanță și Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga țară.

CONCLUZII:

Peste 60% dintre angajații în spitalele publice sunt vaccinați
 
60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare – în cazul lor – poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol. Tot în această valoare procentuală a fost inclusă și categoria celor care au contraindicații medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secțiune este foarte mic (sub 0,01%). Datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât și pentru personalul TESA și administrativ.
39,86% dintre cei angajați în spitalele publice au decis să amâne, cel puțin deocamdată, vaccinarea, mai arată Sanitas.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.