Ungureanu: Domnul Cîțu ar trebui să își dea demisia

Ungureanu: Cîțu a mințit prin omisiune

„Că tabăra lui Cîțu bagatelizează consumul de alcool la volan este extrem de grav. Faptul că domnul Cîțu nu a spus cu subiect și predicat că îndeamnă românii să nu se urce la volan dacă consumă alcool sub nicio formă este la fel de grav. Acest domn pe nume Cîțu, despre care eu am vorbit aspru de atât de multe ori se dovedește a fi iresponsabil. Poate cei care urmăresc Realitatea PLUS spun : „ Ei domnule, toți am păcătuit. Acum 20 de ani omul era tânăr, mai consuma și el ceva și l-a prins Poliția. Cine e fără de păcat să dea cu piatra.” Nu este vorba despre asta. Vorbim despre un domn de 29 de ani, atenție, care a ascuns atunci când a intrat în politică  această pată extrem de gravă. Sunt mii de oameni care mor pe șoselele României și în lume din cauza unor iresponsabili  cum este domnul Cîțu”, a declarat deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu la emisiunea 100% de la Realitatea PLUS

„Ce vă spun eu, vă spun cu durere. Fac parte dintr-o familie distrusă de consumul de alcool. Românii, din cauza consumului de alcool își bat soțiile, copiii. Mesajul meu pentru cei care spun: „Eh, a băut, s-a urcat la volan, asta este. Câți nu faceți cum face Cîțu?, ei eu vă spun că nu cred că suntem o țară de bețivi și nu cred că suntem o țară de iresponsabili. Domnul Cîțu ar trebui să își dea demisia în primul rând pentru că a mințit prin omisiune. Nimeni nu cred că l-ar fi pus prim-ministru dacă se știa, atenție, că e posibil să aibă interdicție de a intra în Statele Unite. Adică prim-ministrul României, asta este știrea serii, și e rușine că noi avem un prim-ministru care vrea să fie șeful celui mai important partid care este la guvernare. PNL-ul are cele mai multe voturi. Și vrea să spunem mâine în Statele Unite și s-ar putea să aibă probleme cu viza. E o rușine națională asta. Deci faptul că domnul Cîțu vorbește în termeni de banalitate cu privire la consumul de alcool, îl întreb și îl întreb și pe domnul Rareș Bogdan și pe cei care îl apără pe domnul Cîțu: Dacă un domn cum este Cîțu s-ar urca la volan și beat ar intra în fiica lui, în mama lui, în cineva drag cu mașina, ar trata consumul de alcool la „și altele”, la un păcat nevinovat al tinereții?  L-ar compara cu îmbrâncitul în curtea școlii? Nu,” a explicat deputatul. 

„Datoria mea morală, în calitate de politician, chiar dacă nu sunt popular cu asta,  pentru că Băsescu a băut și s-a dus la volan, domnul Geoană acum câteva zile a băut și s-a dus la volan. Foarte mulți români se uită și spun că e o banalitate. Dar dacă trec prin drama unei familii distruse de alcool, așa cum sunt sute de mii de români, care trec prin drama asta, nu este o bagatelizare a unui rău atât de mare. (A fost prins n.r.) atenție, nu beat, ci beat rangă. Asta este iresponsabilitate. Cum e posibil să spui a băut o bere? Când pe reclamele la bere se spune consumați responsabil și nu vă urcați la volan. Mesajul meu pentru români este ferm și clar: nu vă urcați la volan indiferent dacă ați băut o bere. Pentru că după o bere mai vine o bere și zici că numai 3 și numai 4 și tocmai te-ai nenorocit pe tine, pe cei din mașina ta sau pe cei care sunt pe alt sens de mers. Faptul că prim-ministrul și gașca lui spun că toți bem și ne urcăm la volan este de o gravitate extremă”, a concluzionat Emanuel Ungureanu.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.