Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, la un post de televiziune, că l-a deranjat atitudinea premierului Florin Cîțu în scandalul conducerii sub influența alcoolului. Orban spune că, dacă ar fi să îi ceară demisia, în primă fază nu ar face-o public, ci între 4 ochi, „că așa e normal între colegi”. 

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că l-a deranjat atitudinea premierului Florin Cîțu în scandalul conducerii sub influența alcoolului.

„Va spun sincer, ce m-a deranjat la declarația domnului Citu este că a fost făcută publică informația. Cel care trebuia să facă publică informația era Florin Cîțu. Dacă Florin Cîțu e supărat pe cineva, ar trebui să fie supărat pe el, pentru că el ar fi trebuit să informeze opinia publică cu privire la această întâmplare. Face parte din acele părți din penumbră pe care o pot avea mulți oameni. Cea mai bună cale de a te elibera de astfel de lucruri este să mărturisești.

Mai e alt lucru care mă deranjează, faptul că anumiți colegi care mă cunosc și știu despre mine adevărul au început să arunce în spațiul public că informația a fost făcută public de mine sau de oameni din echipa mea. Este o minciună și o formă penibilă să îl faci vinovat pe președintele partidului pentru o vină pe care nu o are. În curând o să spună că eu sunt vinovat că în 2000 a fost Citu prins băut la volan”, a spus Ludovic Orban.

El a menționat că Florin Citu nu i-a povestit niciodată despre episodul din SUA și că, în calitate de premier, nu a fost informat de instituțiile statului de faptul că Florin Citu, la vremea respectivă, ministru de Finanțe, fusese prins băut la volan. Orban a menționat că pentru miniștri nu este obligatorie completarea formularului ORNISS care cere, printre altele, să spună dacă au săvârșit infracțiunea de condus sub influență alcoolului. „Nu știu dacă a completat acel formular”, a zis Orban despre Cîțu.

Întrebat dacă ar trebui că Florin Cîțu să demisioneze, Ludovic Orban a evitat un răspuns direct.

„Demisia este un act unilateral. Dacă ar fi să îi cer demisia, în prima faza nu aș face-o public, aș face-o între 4 ochi, că așa e normal între colegi”, a indicat liderul PNL.

Orban a menționat că orice om politic are obligația să spună dacă are „pete, lucruri neelucidate” din trecutul său.

„Trebuie să ai garanția că omul nu poate fi șantajat, că nu i se poate arată pisica de către cineva care cunoaște lucruri negre din trecut”, a precizat liderul liberal.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.