Un ciclon format în Marea Neagră a făcut prăpăd în Turcia. Iar pericolul nu a trecut. Meteorologii anunță că și în zilele următoare vor fi furtuni violente. Sunt așteptate rafale ce vor depăși 150 de kilometri pe oră. Practic, coasta de nord a Turciei se confruntă cu inundații de proporții, asta în vreme ce regiunea sud-vestică este mistuită de flăcări. Grecia se înscrie în același scenariu, potrivit Realitatea Plus. 

Oamenii sunt copleșiți de ceea ce li se întâmplă. Mulți dintre ei au rămas fără curent, iar casele și mașinile lor au fost luate de ape.

În urma inundațiilor masive, o persoană a murit, una este dată dispărută și mai multe au fost rănite după ce un pod s-a prăbușit din cauza unei viituri puternice.

Autoritățile continuă evacuarea locuitorilor blocați în mijlocul șuvoaielor. Mai multe drumuri au fost închise.

Ploile abundente au provocat, de asemenea, revărsarea unui râu, iar zeci de mașini au fost târâte în aval.

Și în Grecia vremea rea a făcut prăpăd. O ploaie cu grindină a distrus mașini, panouri solare, dar și grădinile oamenilor din Kavala. În Thasos, una dintre principalele destinații de vacanță pentru români, furtuna a făcut ravagii. Turiștii au fugit de pe plajă și s-au ascuns la terase de teama bucăților de gheață.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.