Liderul PNL a vorbit luni seară, în exclusivitate la Realitatea Plus, despre susținerea acordată de președintele Klaus Iohannis pentru premierul Florin Cîțu în competiția pentru șefia partidului. Liderul PNL a subliniat că, în prezent, partidul este ”sub asediu” nu din cauza modului în care guvernează, ci în urma scandalului provocat de șeful Guvernului. 

Orban a amintit că l-a susținut cu toată forța pe președintele Klaus Iohannis, atât pentru obținerea primului mandat, cât și la al doilea, și a amintit că acum este în joc viitorul partidului, la care ar trebui să se gândească și șeful statului. 

”Președintele Iohannis a obținut al doilea mandat sprijinit de PNL. În primul mandat, m-am retras de la președinția partidului ca să fie Klaus Iohannis candidat. Decizia mea a fost un sacrificiu personal. După eșecul USL și demisia lui Crin Antonescu, mă alegeam cu aplauze. Am considerat atunci că trebuie ales un membru care are șanse maxime să câștige președinția. S-a dovedit o alegere reușită. În 2019, doar PNL l-a susținut cu toată forța pe președintele Iohannis. 

Cred că PNL și-a onorat toate angajamentele cu președintele României și este extrem de important ce se întâmplă cu partidul. Iohannis nu mai poate candida pentru un mandat și inclusiv el trebuie să se gândească la soarta PNL, care nu poate fi asta. Nu putem fi sub asediu pentru că un reprezentant al partidului nu a avut curajul să comunice nici măcar președintelui aceste puncte din biografie. PNL nu este atacat acum pentru cum se guvernează, ci pentru că premierul nu știe să trateze o anumită situație.
Când ai o astfel de funcție publică, nu poți fi evaziv, arogant, să fugi de întrebări. Orice semn de întrebare generează cercetări și o presiune ulterioare”, a spus președintele PNL. 

Citește și:  Ludovic Orban, la Realitatea PLUS, acuzații grave: „Florin Cîțu a provocat o pierdere masivă de încredere în PNL. Sunt foarte îngrijorat. Mi se rupe inima”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.