Dacă până acum, legislația era ambiguă, iar medicii școlari sau asistenții solicitau părinților acest aviz epidemiologic și la revenirea din vacanțe, aceasta a fost reglementată.

Un ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației, publicat luni în Monitorul Oficial, prevede că la revenirea preșcolarilor și elevilor după vacanțe nu este necesară prezentarea avizului epidemiologic.

Documentul prevede că doar la înscrierea în grădiniță se solicită adeverința medicală de înscriere în colectivitate.

În ce situații va fi solicitat avizul epidemiologic

Avizul epidemiologic va fi solicitat și umătoarele situații:

1. La înscrierea la grădiniță: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu avizul epidemiologic și dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

2. La înscrierea la clasa pregătitoare:

a) Dacă elevul a frecventat o grădiniță în care există cabinet medical școlar: fișa medicală de la grădiniță și adeverință medicală – eliberate de medicul școlar al grădiniței frecventate;

b) Dacă elevul a frecventat o grădiniță în care nu există cabinet medical școlar: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

3. La înscrierea în clasa a IX-a:

a) Dacă elevul a frecventat o școală în care există cabinet medical școlar: fișa medicală de la școală și adeverință medicală eliberate de medicul școlii frecventate;

b) Dacă elevul a frecventat o școală în care nu există cabinet medical școlar: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

4. În cazul transferului între diferite unități de învățământ:

a) Dacă preșcolarul/elevul a frecventat o unitate de învățământ cu cabinet medical propriu: fișa medicală de la unitatea de învățământ de la care se transferă – eliberată de medicul școlar;

b) Dacă preșcolarul/elevul a frecventat o grădiniță/școală fără cabinet medical propriu: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

La revenirea din vacanţe NU se va solicita preşcolarilor şi elevilor aviz epidemiologic, prevede Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației nr. 438/4.629.

Amintim că Ministerului Sănătății și Ministerului Educației au emis un ordin comun, care reglementează activitatea în unitățile de învățământ pentru anul școlar 2021-2022.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.