Istoria se repeta! Caragiale e printre noi! Culmea e ca aceleași personaje încearcă și azi să pună mâna pe putere, așa cum au făcut-o și în trecut. Acelasi scenariu din anul 2014 il vedem la PNL azi. Din nou, Klaus Iohannis vrea să-și impună candidatul la conducere. În 2014 a reușit acest lucru cu Alina Gorghiu, împotriva lui Ludovic Orban. A dat totul pentru blonda sa preferata. A stat la vot si a supravegheat intreg procesul, ca nu cumva să piardă bătălia! “Felul in care Biroul Politic a votat confirma dorinta PNL de a se reforma”, afirma atunci Gorghiu.  „Rezultatele” nu au întârziat să apara! În 2016 PNL a pierdut alegerile intr-un mod rușinos atât la nivel național, cât și în București, unde a pierdut atât Primăria Generală, cât și pe cele de sector. 

Găsiți vreo asemănare cu ce se întâmplă astăzi? Si atunci democrat-liberalii vechi erau în vogă, ca și acum. În timp ce un vechi, liberal, Valeriu Stoica, îi sfătuieste pe cei din PNL să îl sacrifice pe Cîțu, ei iși vad de ale lor. Alina Gorghiu este preocupata de sanctionarea celor de la AUR! Batalia e doar a lor, pentru ei. Pentru bani si putere. Totul pentru visul lui Iohannis. 

Alina Gorghiu a fost succesoarea lui Klaus Iohannis la conducerea Partidului Național Liberal. La doar 36 de ani, cât avea în 2014,  tânăra liberală a reușit să câștige alegerile în fața contracandidatului său mult mai experimentat, Ludovic Orban. Gorghiu a devenit astfel prima femeie care a ocupat vreodată această funcție.

Gorghiu a intrat în cursa pentru șefia PNL chiar la propunerea lui Klaus Iohannis. Dar cel care chiar la finalul lui 2014 a devenit șef al statului a susținut-o și îndrumat-o pe Alina Gorghiu pe parcursul campaniei interne, fapt care l-a nemulțumit pe Ludovic Orban, adversarul ei de atunci.

De altfel, într-o confruntarea între cei 2, chiar la Realitatea TV, Ludovic Orban a întrebat-o direct pe Alina Gorghiu dacă „ar fi candidat la funcția de președinte al PNL dacă nu ar fi sprijinit-o Klaus Iohannis?” „N-am sa folosesc niciodată o susținere public, dar daca ați spus-o, da, Klaus Iohannis susține această candidatură. (…) Nu cred că o candidatură ține de susținerea cuiva sau nu, dar aș fi iprocritî să nu spun că sunt încântata că președintele Klaus Iohannis,(…) opteaza pentru candidatura mea,” i-a răspuns Gorghiu.

Poate că Alina Gorghiu nu a vrut să se folosească public de susținerea pe care i-a oferit-o Iohannis, însă actualul șef al statului declara atunci că felul în care Biroul Politic a votat îi confirmă dorința PNL de a se reforma. În acel moment, Gorghiu era copreședintele noului PNL alături de Vasile Blaga. Din 2016, după o dezbatere cu scântei, foștii democrat-liberali au renunțat la copreședinția partidului, așa că Gorghiu a rămas președinte plin. În acel moment, decizia a fost susținută cu entuziasm de Vasile Blaga, care declara că această formulă de conducere este cea mai bună. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.