Mutare surpriză în PNL! Ludovic Orban părăsește partidul dacă se va repeta „scenariul de la Suceava”. Consultantul politic Dorin Iacob a făcut anunțul marți, în exclusivitate, la „Culisele statului paralel”, cu Anca Alexandrescu. Potrivit surselor Realitatea PLUS, în cazul în care Ludovic Orban va fi furat de „echipa câștigătoare”, va pleca din PNL cu un număr semnificativ de parlamentari liberali în ALDE, ducând mai departe proiectul liberal.

Pe fondul manevrelor ce se pregătesc la congresul PNL din 25 septembrie, actualul președinte al PNL – Ludovic Orban ar fi luat o decizie importantă: de plecare din partid după congres.

Consultantul politic Dorin Iacob a anunțat că Ludovic Orban susține că, dacă se va repeta mișcarea de la Suceava, va pleca din PNL, alături de cei care-l susțin, parlamentari liberali și va prelua ALDE, partidul înființat de fostul liberal Călin Popescu-Tăriceanu în 2015.

„Se discută clar acest lucru, eu nu spun că pleacă Ludovic Orban, sunt efectiv împinși afară, dacă nu se salvează în interior, ruperea este iminentă”, a declarat Dorin Iacob, marți, la „Culisele statului paralel”, la Realitatea PLUS. 

Ludovic Orban va lua cu el un număr semnificativ de parlamentari PNL în ALDE, dacă va fi furat la congresul din 25 septembrie, potrivit surselor Realitatea PLUS. 

„PNL crapă din încheieturi. Așa cum se comportă echipa cîștigătoare acum îl face să se rupă.

Orban propune sa redevina național liberal pentru PNL, daca nu, există alternative. O parte din PNL se duce către ALDE. Aceste discuții au devenit firești. Este vorba de informații concrete. Dorința mea personală e să nu se rupa PNL, dar echipa câștigătoare împinge la asta. Cum să nu ai un vot democratic?!”, a mai spus Dorin Iacob.

„Dacă acest partid va vrea sa demonstreze ca fura votul intern, asta ii este soarta, ruperea PNL e iminentă. Ei încearcă să măsluiască votul unui partid, mare de pe scena politică europeană”, a adăugat Dorin Iacob.

Jurnalistul Marius Ghilezan susține că, „așa cum îl cunosc eu pe Ludovic Orban, nu va pleca din partid. Ei vor să-i dea afară pe toți fidelii lui Orban”.

„Nu-i interesează decât finanțele ce vin din PNRR. E un grup restrâns, dintre cei peste 70 rămân doar 5-7. Restul… idioții utili”, a mai declarat Marius Ghilezan, marți, la „Culisele statului paralel”, la Realitatea PLUS. 

Decizia lui Ludovic Orban de a părăsi PNL după congresul din 25 septembrie vine după ce mai mulți primari din Suceava au fost suspendați din delegația care va participa la alegerile de la congres. La sfârșitul săptămânii trecute, un primar din judeţul Suceava a dezvăluit că toţi susţinătorii lui Ludovic Orban au fost eliminaţi de Gheorghe Flutur din delegaţia organizației județene la congresul PNL.

Un avertisment dur din partea lui Ludovic Orban a venit chiar luni seară, pentru Gheorghe Flutur, din „echipa câștigătoare”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, l-a făcut praf Gheorghe Flutur, spunând că „noroc că nu sunt în PNL așa de mulți satrapi „precum Gheorghe Flutur” în partid, în țară, ca să se aplice această rețetă la nivel național”.

Miron Neculai, primarul comunei Bosanci, din județul Suceava, care a acuzat faptul că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, le-ar fi INTERZIS tuturor simpatizanților lui Ludovic Orban să participe la congres. Într-o intervenție telefonică în emisiunea „Culisele statului paralel”, din 12 septembrie, primarul Miron Neculai a declarat că va depune chiar o plângere la comisia condusă de Theodor Stolojan. Mai mult, Miron Neculai amenință și cu o plângere penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.