La Spitalul Judetean de Urgenta „Dr Constantin Opris” Baia -Mare, s-a realizat o nouă intervenţie de prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord să ofere o nouă şansă la viaţă unor semeni necunoscuţi. 

În aceste zile atât de dificile, generozitatea unei familii cu suflet mare şi efortul colectiv al echipelor medicale, fac posibil ca viaţa să triumfe dincolo de moarte, iar suferinţa să se transforme în speranţă.
 
Alături de echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Baia Mare (Dr. Andrei Mureşan – kdp, Dr. Adriana Stoicovici – coordonator de transplant), echipele Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Genady Vatachki, şi ale Institutului Clinic de Urgenţă şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuţa, au încheiat cu succes intervențiile de prelevare pentru ficat si rinichi.
 
Astfel, 3 oameni aflaţi în suferinţă au primit o nouă şansă la viaţă, datorită generozităţii semenilor lor şi efortului colectiv al profesioniştilor implicaţi în activitatea de transplant. Intervenţiile salavatoare de transplant hepatic şi renal s-au realizat cu succes în cele două centre de excelenţă în transplant.
 
La Centrul de Transplant Hepatic Fundeni, un pacient de 59 de ani, aflat în stare critică, a primit o nouă şansă la viaţă prin intervenţia de transplant hepatic realizată de echipa chirurgicală coordonată de Prof.Dr. Vladislav Braşoveanu, cu sprijinul echipei ATI, condusă de Dr. Cristina Martac.
 
În cadrul ICUTR Cluj, alţi doi pacienţi aflaţi în hemodializă cronică, au primit şansa la o viaţă normală datorită intervenţiilor de transplant renal realizate de echipele chirurgicale conduse de Dr. Silviu Moga şi Dr. Dan Enache.
 
Mulțumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, precum şi conducerii unităţilor sanitare implicate în susţinerea Programului Naţional de Transplant. De asemenea, mulţumim Serviciilor de Ambulanţă şi SMURD pentru suportul acordat de fiecare data în realizarea acestor misiuni salvatoare de vieţi„, a transmis Agentia Nationala de Transplant. 

Sursa: Realitatea de Maramures

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.