Fostul prefect al Capitalei, Alin Stoica, îi face praf pe organizatorii congresului PNL din weekend, la care ar urma să fie prezenți 5.000 de oameni. Stoica susține că nici legal, dar nici moral, un astfel de eveniment nu ar trebui să fie permis, în condiţiile în care limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000 de oameni.

„Potrivit normelor legale şi potrivit regulilor de bun simţ, nu poţi permite organizarea de conferinţe, în spaţii închise, cu 5.000 de oameni, atunci când limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000, iar limita pentru proteste este de 100 de persoane. Responsabilitatea este acum aruncată pe geam, se pare, pentru nişte interese strict personale. De ce este această atitudine dăunătoare? Pentru că autorităţile subminează practic conformarea. Ne arată nouă, tuturor cetăţenilor, că legea este opţională pentru unii, că poate fi interpretată după bunul plac. Iar concret că mijloacele de protejare a sănătăţii şi vieţii oamenilor nu sunt serioase, ele se aplică doar când ne convin, dar atunci când ele nu ne permit să facem ce vrem le dăm deoparte”, a scris Alin Stoica pe Facebook.

Fostul prefect a mai apreciat că încadrarea Congresului PNL în aceeaşi categorie cu spectacolele reprezintă este „o interpretare total fantezistă” a legii, dincolo de limita bunului simţ.

„Mai întâi că reglementarea cu pricina (art. 1, pct. 8 indice 1 din Anexa 3 a HG 932/2021, modificat prin HG 990/2021) priveşte spectacolele şi concertele, care se pot desfăşura doar cu respectarea Ordinului comun al ministrului Culturii şi ministrului Sănătăţii. În niciun caz nu poate privi congresul unui partid.  Apoi, avem o reglementare specifică pentru conferinţe, la alte puncte ale aceleiaşi Hotărâri de Guvern (28 – 30 indice 1, iar la cel din urmă se descrie scenariul de peste 3/1000).

Or, conform acestui punct, conferinţele pot fi organizate cu maxim 150 de persoane la interior în cazul în care incidenţa este între 3 şi 6 la mia de locuitori”, a afirmat fostul prefect.

Întrebat despre organizarea congresului cu 5.000 de participanți, premierul Florin Cîţu a declarat că acesta se va desfăşura în condiţii de legalitate şi siguranţă maximă, iar varianta amânării sau anulării evenimentului este exclusă.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.