Conducerea Şcolii de agenţi de Poliţie din Cluj Napoca interzice elevilor nevaccinaţi să părăsească unitatea de învăţământ, fiindu-le îngrădit dreptul de a-şi vizita familiile în timpul weekend-ului.

Sindicatul Europol explică, într-o postare pe rețelele de socializare, modul în care elevii sunt ţinuţi închişi, considerând toată această situaţie ca fiind discriminatorie. Contactat telefonic cu privire la această situaţie, directorul şcolii a avut un răspuns halucinant, declarând că îşi permite să ia orice decizie îşi doreşte atâta timp cât încă se află în această funcţie.

,,Elevii nevaccinați din cadrul Școlii de agenți de poliție ,,Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca sunt ,,încarcerați”! Într-un exces de zel de neînțeles, de aproximativ o luna de zile, directorul unității de învățământ, cms. șef de politie Dr. Liviu Gabriel Dumitru, într-o maniera de un totalitarism autocratic, interzice de la sine putere elevilor care au ales sa nu se vaccineze părăsirea unității de învățământ. Acesta refuză să le aprobe elevilor nevaccinați să părăsească unitatea în weekend-uri pentru a-și vizita familiile. Prin această măsură ilegală încearcă să îi determine pe elevi să se vaccineze. În tot acest timp, cei vaccinați poți părăsi școala fără probleme. Această segregare nu numai că este discriminatorie, dar este în contradicție cu drepturile constituționale ale elevilor„, se arată în comunicat.

,,În încercarea de a-l determina să renunțe la aceste abuzuri, unul dintre reprezentanții organizației noastre l-a contactat telefonic. Răspunsul acestuia a fost halucinant: „Câtă vreme sunt directorul școlii pot să fac ce consider eu de cuviință și nu trebuie să dau explicații nimănui. Dacă vor refuza în continuare să se vaccineze (n.r. elevii), nu le voi aproba să părăsească școala”.Pentru a contracara compartamentul directorului au fost sesizate mai multe instituţii, printre care Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului, dar și conducerea Ministerului Afacerilor Interne„, au adăugat cei de la Europol în comunicat.

Sursa: Realitatea de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.