Klaus Iohannis a avut un discurs, sâmbătă, la Congresul PNL. Președintele a criticat dur modul în care Ludovic Orban și Florin Cîțu au dus campania internă. Discursul său a fost întrerupt permanent de aplauze și ovațiuni la adresa lui Ludovic Orban. Delegații au strigat: „Orban”, „Orban”, la fiecare pauză și chiar peste discursul președintelui.

„Bună ziua, dragi liberali. Nu ne-am întâlnit de mult în această formulă. Mă bucur să vă văd într-un număr atât de mare. Vă salut pe toți, liberali din toată țara.

Ne aflăm într-un moment de inflexiune. Nu doar pentru PNL ci și pentru România. Nu a fost o campanie așa cum mulți ne-am fi dorit. PNL este un partid viu. Competiția a fost deschisă, dar mi-ar fi plăcut să fie mai multe dezbateri pe proiecte, pe moțiuni.

Din păcate, s-au spus cuvinte dure care sapă credibilitatea unui partid puternic încercat care a avut curaj să-și asume responsabilitatea guvernării într-o perioadă grea”, a spus Iohannis.

Iohannis: Am promis oamenilor 4 ani de stabilitate politică

„De mâine, ambele echipe trebuie să susțină unitatea. Este imperativ să depășim criza.

Cei care au participat la competiția electorală trebuie să demonstreze că PNL e în continuare cel mai important partid din România, nu doar pentru tradiția sa, nu doar pentru că milioane de români iubesc fibra liberală.

Vremea confruntărilor electorale s-a încheiat. Să nu uităm că am promis oamenilor 4 ani de stabilitate politică, în care trebuie să finalizăm reforme.

Azi, membrii PNL își aleg conducerea pe care o consideră potrivită. De mâine, însă, ambele echipe trebuie să fie conștiente că menținerea unității partidului este esențială pe mai departe. Cel mai important argument e că România are nevoie de un liberalism puternic.

PNL se află în fața unui test de maturitate. Sunt convins că are capacitatea de a înțelege care îi este rolul în societatea românească”, a mai spus președintele țării.

Pe parcursul discursului, mulțimea a strigat „Orban”, „Orban”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.