Vlad Voiculescu a anunțat, marți, că țara noastră se află în top 5 mondial atât după numărul infectărilor, cât și după cel al deceselor provocate de Covid-19, alături de țări care au o populație de cel puțin 3,5 ori mai numeroasă. În acest context, fostul ministru al Sănătății acuză că ”România normală” promisă a fost în ultimele luni un stat complet iresponsabil față de proprii cetățeni”. 

Voiculescu a scris marți după-amiază, într-o postare pe Facebook, că România ocupă locul al patrulea în lume la numărul de infectări, ”în condițiile în care mii de teste sunt încă nealocate”, și tot locul al patrulea în ceea ce privește numărul deceselor. 
În top 5 se mai află Rusia, care are o populație de 146 milioane de locuitori, Filipine – 110 milioane, Iran – 84 demilioane și Tailanda – 70 de milioane, a adăugat acesta. 

În actualul context politic și al situației epidemiologice, ținând cont și de eșecul campaniei de vaccinare, fostul ministru al Sănătății spune că demisia premierului nu este suficientă, Florin Cîțu trebuind să iasă din politică. 

”Nicio altă țară din UE nu are o rată de vaccinare mai dezastruos de mică decât noi, în consecință primul stat membru din UE este doar pe locul 18 după numărul de decese (Polonia: 29 decese). 
Florin Cîțu nu doar că ar fi trebuit să își dea singur demisia pentru nenorocirea în care ne-a adus. Într-o Românie normală, așa cum le-a fost promisă românilor, un premier care își asumă cel mai mare eșec de sănătate publică de după Revoluție ar trebui pur și simplu să se retragă spășit din politică. 
În zilele cât mai stă acolo, ar face bine să înceteze cu manipularea datelor pandemiei și să solicite de urgență ajutor internațional! Din fericire acum sunt țări care vor putea să ne ajute – ei au știut să își protejeze populația, sistemul sanitar și economia”, a mai scris Voiculescu. 

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.