Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății, afirmă că în perioada 15-20 octombrie în România s-ar putea înregistra 20.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. Ministrul a anunțat că unele spitale vor fi folosite exclusiv pentru pacienții cu COVID-19, iar altele își vor reduce activitatea pentru alte afecțiuni, tocmai pentru a face loc pacienților cu COVID.

Potrivit lui Cseke Attila, joi spitalul Malaxa și spitalul Sfântul Ioan din București vor fi transformate prin ordin de ministru în spitale exclusiv Covid, iar săptămâna viitoare urmează și alte spitale.

„Am cerut prefecților un plan de reducere treptată a activității pentru alte afecțiuni. Se pot face anumire prioritizări, sunt lucruri care pot fi amânate, pentru a putea face loc paturilor ATI pentru pacienții Covid. Nu ne-am dorit acest lucru, nu cred că vom ajunge la situația din anul trecut, dar aici e nevoie și de ajutorul managerilor de spitale”, a declarat ministrul, miercuri seara, la Digi 24.

Potrivit lui Cseke Attila, cel mai mare număr de paturi ATI ocupate de pacienții cu COVID-19 a fost 1612, iar în valul 4 acest nivel ar putea fi depășit.

„S-ar putea ca acest număr să nu fie de ajuns. Ne așteaptă 2, 3 săptămâni de foc. Eu nu vreau să aud chestiuni de patriotism local. Și eu sunt patriot local și îmi place județul de unde provin. Nu putem să refuzăm un pacient pentru că vine dintr-un alt județ. Aici trebuie să dam dovadă de solidaritate, toți. Dacă putem să îl ajutam pe celăltalt, s-ar putea ca azi să ajut eu un alt județ și a doua zi să mă ajute el cu un pat liber”, a mai explicat ministrul interimar al Sănătății.

Sursa: Realitatea Din UDMR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.