Dacian Cioloș a câștigat alegerile din USR-PLUS și va fi noul președinte al acestui partid. A adunat 50,9% din voturile membrilor, devansându-l pe Dan Barna la o diferență minimă.

Dacian Cioloș a câștigat alegerile pentru președinția USR-PLUS la o diferență de 695 de voturi față de Dan Barna, dintr-un total de 38.500 de voturi. Cele două partide, USR și PLUS au fuzionat anul trecut, iar cei doi au condus împreună partidul până la organizarea acestui congres.

Fost comisar european și prim-ministru al României în perioada 2015-2016, Cioloș a fondat partidul PLUS în 2018 cu care a intrat apoi în alianță cu USR.

Din 2 februarie 2019, Dacian Cioloș este copreședinte al Alianței 2020 USR+PLUS alături de președintele USR, Dan Barna, alianța fiind constituită în ședința Comitetului Politic al USR, care a decis să participe pe o listă comună la alegerile europarlamentare din 26 mai. La aceeași dată Dacian Cioloș a obținut un mandat de eurodeputat, devenind ulterior liderul grupului Renew Europe, al treilea grup ca mărime din Parlamentul European.

BIZIDAY

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.