Pasajele rutiere din Capitală au devenit adevărate pericole pentru șoferi. La unele dintre ele stau să pice bucăți din pereți, în timp ce altele au structura de rezistență compromisă cu totul. În Pasajul Lujerului au picat foarte multe plăci de pe pereți în ultimele luni și nu au mai fost puse la loc de autorități. Totodată, în Pasajul Unirii, în urmă cu o lună traficul a fost restricționat de polițiști pentru ca angajații de la Administrația Străzilor să decoperteze bucățile care stăteau să cadă pe mașini. 

Pasajele Victoriei, Lujerului, Mărășești, Muncii și Obor au fost construite la finalul anilor 1980 și, de atunci, majoritatea nu au trecut printr-o reparație capitală. În cei peste 30 de ani, structura de rezistență a fost puternic afectată de vehiculele grele care trec zilnic pe aici.

„La ploi se fac multe bălți și pereții arată foarte degradați, nu numai la pasaje”, spune un șofer.

Șofer: Trebuie să se facă pentru siguranța noastră.

Reporter Realitatea PLUS: Cârpim sau mai degrabă închidem și refacem?

Șofer: Închidem și refacem, cârpim nu e bine

Ultimul incident dintr-un pasaj subteran din Capitală a avut loc la Pasajul Unirii. Acolo unde acum aproximativ o lună o placă de granit s-a desprins și a căzut direct pe carosabil.

Reporter Realitatea PLUS: Ar fi nevoie de investiții?

Șofer: Pe unde nu e nevoie? Cinstiți să fim. Absolut toate. Nu s-a făcut mai nimic

Gabriela Firea îl acuză pe actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan că nu a făcut nimic ca să consolideze zona. De altfel, întreaga Piață a Unirii riscă să se scufunde în râul Dâmbovița care traversează zona prin canalele subterane.

„Atât Pasajul Unirii, cât și alte mari lucrări de infrastructură din București nu au avut o întreținere de care au nevoie. Vrem să facem asta, dar ne trebuie bani”, a declarat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.