Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor Mihai Viteazul și fost vicepremier pe securitate națională și ministru al Apărării, a comentat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, poziția AUR, partid parlamentar, condamnabilă, despre Holocaust.

Întrebat despre poziția AUR despre Holocaust, Gabriel Oprea a declarat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, că Holocaustul este un adevar dureros care nu poate fi nici negat, nici minimalizat. Uniunea respinge, condamnăm orice acțiune extremistă și respingem poziția unui partid parlamentar referitor la Holocaust”.

„Catalogarea Holocaustului drept o temă minoră de un partid din Parlamentul României denotă o totală lipsă de respect față de realitate, față de un stat și un popor. Care sunt prieteni ai statului român.

Educația presupune in primul rând, vorbim de tineri, de copiii români, presupune cunoaștere, informare, au dreptul copiii români să știe adevărul, petele negre, cu dramatismul lor”, a afirmat Gabriel Oprea. 

„România, statul român, românii au cunoscut de-a lungul vremurilor durere, nedreptate și tragedii. Vorbim în același timp de Consttuția României, de legile României, de valori și principii
Să nu uităm că statul român a fost unul din primele state care la 11 iunie 1948 a recunoscut Statul Israel. Un stat prieten al poporului român.

România este un stat membru NATO, al UE, își face drum ca să fie respectată.

Cred că românii trebui să facă acum altceva, că sunt timpuri grele. Să fim uniți, e pandemie, e iarnă. Avem simbolurile ns Aramată si Biserică, în care 90% dintre români cred. Cred că trebuie să ne menținem prietenii, să vorbim de principii și democrație. Asta trebie să facă România in acest moment”, a mai declarat Gabriel Oprea, președintele UMPMV, fost vicepremier pentru securitatea națională și fost ministru al Apărării, la Realitatea PLUS.

Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” (UMPMV) a anunțat marți că „respinge si condamnă orice acțiune de natură extremistă, indiferent de entitatea care o emite, fie că vorbim despre partide politice, instituții sau persoane publice”.

Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”: Holocaustul este un adevăr dureros care nu poate fi negat sau minimizat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.