Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că greva de la STB este „o grevă politică”. „Îmi pare rău că șoferii au căzut în plasa acestor manipulări acre au substrat politic”, a afirmat edilul, într-o conferință de presă susținută în această dimineață. El susține că greva este ilegală, subliniind, totodată, că, potrivit legii, există obligativitatea ca să fie asigurată o treime din activitate, lucru care nu se întâmplă însă. 

„Avem o grevă la STB, acțiune foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni. Este o grevă ilegală pentru multe motive. În primul rând, suntem în stare de alertă și nu se fac greve.

Chiar dacă n-am fi în stare de alertă există obligație legală ca pentru transportul public să fie asigurată o activitate de o treime, lucru care nu se întâmplă.

Acțiunea în instanță este scrisă și depusă la tribunalul Bucuresti de către STB prin care solicită judecătorilor să constate că ațcțiunea este ilegală.

Va fi o cerere de intervenție din partea municipalități care este și ea scrisă pentru că această grevă afectează viața a sute de mii de bucureșteni.

Nu este o grevă spontană, așa cum se afirmă. E o grevă orchestrată de sindicatul reprezentantiv și avem dovezile. Avem deja scrise plângerile penale împotriva liderilor de sindicat.

Este o grevă politică al cărui vinovat este domnul Petrariu, consilier general și lider de sindicat.

Îmi pare rău că șoferii au căzut în plasa acestor manipulări care au un substrat politic.

Fac apel la șoferi să înțeleagă gravitatea acțiunilor lor și să reia activitatea.

Vreau să le transmit șoferilor care participă la această grevă că sunt deschis la un dialog cu ei, dar nu prin intermediul liderilor de sindicat care au organizat acest protest ilegal”, a afirmat Nicușor Dan.

Edilul spune că este deschis la dialog cu greviștii, dar nu cu actualul lider de sindicat. Primarul le-a cerut angajaților STB să își desemneze alți reprezentanți și apoi sunt așteptați la discuții în Primăria Capitalei.

”Am transmis oamenilor care protestează că sunt deschis la dialog, dar nu cu actualii lideri de sindicat. Îi aștept la discuții, aștept să desemneze reprezentanții prin care să stăm de vorbă. Vreau să mulțumesc instituțiilor care s-au mobilizat: Metrorex a mobilizat toate trenurile, Poliția și Jandarmeria au scos efective în stradă și informează bucureștenii asupra faptului că nu circulă autobuzele STB.

În ceea ce privește STB, am făcut foarte multe eforturi pentru a ține în viață această companie care era aproaope în faliment, cu o datorie de peste 1,3 miliarde de lei. După cum știți, aproape toată flota STB este sub sechestrul ANAF. Cu ajutorul Guvernului am reușit să micșorăm această datorie a STB, care acum este de doar 760 de milioane de lei, adică aproape la jumătate.

Această societate trebuie optimizată și nu vom la a a face acest lucru. Vom continua să facem acele controale pentru ca mașinile să plece la timp din stații, pentru ca bucureștenii să nu fie afectați, de asemenea vom continua să eficientizăm cheltuirea bugetului STB, în așa fel încât banii plătiți de bucureșteni să se reflecte în calitatea serviciilor”, a mai spus Nicușor Dan.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.