România a fost nevoită să arunce și să doneze 7 milioane de doze doze de vaccin anti-Covid în doar un an. Asta înseamnă 45 de milioane de euro pierduți de țara noastră. Același lucru s-ar putea întâmpla cu încă 8 milioane de doze care sunt gata să expire, adică încă 50 de milioane de euro duși pe apa sâmbetei.

Un calcul rapid arată că România a pierdut, astfel, 95 de milioane de euro și că, din cele peste 32 de milioane de doze cumpărate de autoritățile române, doar jumătate au fost utilizate.

Numărul dozelor aruncate la gunoi ar putea crește și mai mult în viitor. Doar 7.000 de persoane se vaccinează zilnic în România, arată ultimele statistici, iar până la finalul acestui an nu se vor administra mai mult de 200.000 de doze.

Chiar și așa, potrivit înțelegerii pe care România a semnat-o cu Uniunea Europeană, țara noastră se pregătește să achiziționeze încă 90 de milioane de doze de vaccin anti-Covid.

Deși Florin Cîțu declara că acestea pot fi folosite pe termen lung, nu se știe încă de către cine. Asta, pentru că numărul total de doze achizționate de România ar putea asigura vaccinarea integrală a populației României cu câte șase doze.

România devine, astfel, fruntașa Europei la numărul de vaccinuri achiziționate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.