Din cauza crizei din Ucraina și tensiunilor dintre Rusia și Occident, UEFA ar putea să schimbe locația finalei competiției de fontal UEFA Champions League din acest an, care ar urma să se dispute dispute în Rusia, pe stadionul Gazprom Arena, din Sankt Petersburg, pe 28 mai, scrie BBC News.

Rusia a trimis trupe în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei și există temeri că este planificată o invazie totală a Ucrainei.

Se așteaptă ca mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, să introducă sancțiuni împotriva Rusiei ca răspuns la această mișcare.

În acest context, mai multe voci europene au subliniat că UEFA ar trebui să considere ca fiind foarte puțin probabil ca Rusia să mai găzduiască finala ediției din 2022 a Ligii Campionilor la fotbal.

Fostul ministru britanic al sportului, Tracey Crouch, a declarat pentru BBC Sport că UEFA ar trebui să mute finala „imediat” într-o altă locație. „Având în vedere că occidentalii au condamnat acțiunii Rusiei în Ucraina, UEFA ar trebui să mute imediat finala Ligii Campionilor de pe stadionul Gazprom”, a declarat Crouch.

„UEFA monitorizează constant situația. Momentan, nu este în plan schimbarea locului de disputare al finalei”, a transmis organismul de conducere al fotbalului european printr-un comunicat oficial, citat de The Guardian.

BBC Sport mai notează că data evenimentului nu va fi schimbată, iar o decizie ar urma să fie luată în cursul săptămânii viitoare, pentru că până în ziua finalei mai sunt doar 95 de zile.

O variantă ar fi stadionul Wembley din Londra. Însă încă nu există o decizie definitivă, pentru că în weekendul 27-29 mai sunt programate alte două meciuri de fotbal pe acest stadion.

Miza financiară este una uriașă. Finala Champions League aduce aproximativ 60 de milioane de euro orașului gazdă.

De asemenea, UEFA este în discuții cu echipele de fotbal Dinamo Kiev și Sporting Lisabona cu privire la disputarea meciului de optimile de finală ale Ligii Campionilor, care este programat să se joace în capitala Ucrainei pe 2 martie.

Este posibil ca alte meciuri ale competiției UEFA să fie mutate. Nu au mai rămas echipe din Ucraina în nicio altă competiție europeană în acest sezon, dar clubul rus Zenit St Petersburg este încă în Europa League și urmează să joace joi manșa secundă a meciului cu Real Betis din Spania.

La nivel internațional, Rusia este programată să găzduiască meciul pe care în va juca împotriva Poloniei într-un meci de departajare pentru Cupa Mondială pe 24 martie. Dacă va câștiga, va înfrunta Suedia sau Republica Cehă pe 29 martie.

Ucraina este, de asemenea, în faza play-off-urilor Cupei Mondiale și va avea un meci împotriva naționalei Scoției. Dacă câștigă va juca fie cu Țara Galilor, fie cu Austria în încercarea de a se califica la turneul din Qatar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.